Akershus søker etter folkemusikk-konsulent

04.04.2017 15:24 Skrevet av Jon G. Olsen

Akershus har opprettet stilling som folkemusikkonsulent!
Det er endelig klart for at folkemusikken i Akershus får sin naturlige plass. Det skal tilsettes en folkemusikkonsulent for Akershus, og det er Akershus musikkråd som etter samarbeid med fylkeskommunen nå endelig kan lyse ut en hel stilling som får ansvar for å systematisere og spre folkemusikk og folkedans fra Akershus.

Last ned utltysningsteksten HER.

Folkemusikk fra Akershus – fins det?

Javisst !! Folk har til alle tider brukt sang, musikk og dans både til hverdag og fest, og Akershus er selvsagt ikke noe unntak. Skriftlige og muntlige kilde vitner om et særdeles rikt og mangfoldig musikkliv mellom 1700-1900, med både bygdemusikk og storgårdsmusikk, sang og dans. Gamle notesamlinger og nyere arkivopptak gir et spennende innblikk i et svært rikt og høyst levende musikkmiljø på bygdene rundt hovedstaden i gamle dager.

Ansvar for folkemusikk og folkedans i fylket

Nå får noen ansvar for folkemusikken i Akershus. Fylkeskulturplanen for Akershus (2016-2023) prioriterer folkemusikken i fylket, og med en del støtte fra fylkeskommunen får vi nå en folkemusikkonsulent i Akershus. En undersøkelse fra 2013 viser at det bare var Akershus, Østfold og Vestfold som ikke har folkemusikkarkiv og noen med ansvar for folkemusikken. Akershus musikkråd tar nå ansvar for at det opprettes en stilling slik at noen kan jobbe langsiktig og seriøst med den unike musikk- og dansehistorien fra Akershus.

Stor entusiasme i musikklivet

«Her er det mange skatter og utrolig mye flott musikk som fortjener å komme fram i lyset», sier daglig leder i Akershus musikkråd i en kommentar. Styreleder i SAFFA (samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus) Nils Seland er utrolig glad for at dette nå endelig er på plass - «Dette har vi lenget etter i langt over 10 år og dette er en gledesdag for oss», sier han, og fortsetter: «Vi gleder oss til å samarbeide med den nye konsulenten i framtida slik at enda flere får øynene opp for all den flotte musikken og dansen vi har i fylket vårt.»

"Ledig 100% stilling som folkemusikkonsulent i Akershus"

Akershus musikkråd søker etter en fagkonsulent for folkemusikk og folkedans i Akershus. Stilling en nyopprettet og er hovedsakelig forankret i Akershus fylkeskommunes nye «Kulturplan for Akershus 2016-2023», der «innsamling, dokumentasjon og formidling av folkemusikken i Akershus» er et satsingsområde. Stillingen er tilknyttet Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus med ansvar for folkemusikk og folkedans.

Stillingen skal ivareta en helhetlig tilnærming til tradisjonsmusikken i Akershus, og omfatter både arkivfunksjoner, utviklingsarbeid, formidlingsarbeid, samhandling og organisasjonsarbeid, kontorarbeid. Dette innebærer nær kontakt med musikklivet i Akershus, både organisasjoner, institusjoner, musikere og andre relevante miljøer i fylket, samt kontakt med øvrige folkemusikksentra, folkemusikkarkiv og nasjonale fagmiljøer.

SØKNADSFRIST: 25. april.

/share/mime/48/pdf.png Fullstendig utlysningstekst Folkemusikkonsulent i Akershus
(utlysningstekst_folkemusikkonsulent-i-akershus.pdf, 61kB)

Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART