Neon Vokal fra Akershus Norgesmestre for kor

16.10.2017 09:51 Skrevet av Jon G. Olsen

Vokalgruppen Neon Vokal fra Skedsmokorset ble i helgen Norgesmestre for Kor i Trondheim. Akeshus musikkråd gratulerer på det hjerteligste. Koret, som er en vokalgruppe for unge mellom 17 og 22 år,  springer ut av barne- og ungdomskoret Skedsmo Voices og har også bemerket seg i Akershus, blant annet i UKM i 2017.

Norgesmester-tittelen deles ut etter en finale der kun de aller beste korene i alle klasser blir kvalifisert. Neon Vokal slo således de øvrige toppkorene både i klassene for damekor, blandene kor og mannskor. Det er virkelig en flott prestasjon Skedsmo-ungdommene gjorde, og i tillegg til selve Norgesmester-tittelen vant de også både klassen for ungdomskor og klassen for vokalensembler. Dirigent for Neon Vokal er Ingrid Danbolt - og koemedlemmene skryter uhemmet av sin dyktige, inspirerende og energoske musikalske leder. Og dirigenten er på sin side utrolig imponert over kormedlemmenes innsqats, kvalitet og prestasjon.

Stor bredde i repertoaret og nyskapende kor

Neon Vokal har et repertoar som spenner vidt, fra soul, pop, klassisk, folkemusikk og jazz. Her er det sangglede og kvalitet i beste forening. Koret gleder seg allerede til "World Choir Games" i Sør-Afrika sommeren 2018, men koret er også opptatt av å synge i lokalsamfunnet. Tidligere i år var de med og prege UKM både p ålokalmønstringen i Skedsmo og på fylkesmønstringen - og midt i førjulsstria får vårt lokale publikum anledning til å høre koret i en jazzpreget julekonsert i Lillestrøm kirke 19, desember. Vi anbefaler publikum å benytte anledeningen til å oppleve våre nybakte norgesmestre i flotte Lillestrøm kirke.

Akershus musikkråd ønsker koret lykke til med konserter og konkurranser både i inn- og utland, og gleder oss til å følge koret videre.

Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART