Blir Lørenskog Norges beste musikk-kommune? i 2014?

27.05.2015 15:31 Skrevet av

Kommunene Hamar, Lørenskog og Radøy er nominerte til den gjeve tittelen som Norges musikkommune i 2014. Prisen deles ut for andre gang, og har som mål å gjøre stas på norske kommuner som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

- Vi har fått inn forslag til kandidater fra hele landet, både små og store kommuner, sier Halvard Kausland, juryleder og styreleder i Norsk musikkråd. - Juryen var spesielt imponert over arbeidet i de tre nominerte kommunene og er enstemmig kommet frem til at Hamar (Hedmark), Lørenskog (Akershus) og Radøy (Hordaland) er årets tre beste kandidater.

Juryen tar utgangspunkt hvordan kommunen legger til rette for sine innbyggere til å kunne delta i og oppleve musikk gjennom hele livet, så å si fra vugge til grav. Det har i vurderingen også blitt lagt vekt på om kommunens musikkvisjoner er nedfelt i kommuneplanen eller egne strategier, hvor mange elever som får plass i kulturskolen og om kommunen har egnede bruksrom til øving og fremføring.

- Å hedre kommuner som tilrettelegger for både det frivillige og det profesjonelle musikkmiljøet, er fantastisk. Musikk og kultur er en del av det gode liv, enten du er tilskuer eller aktør. De kommuner som gjør det mulig å få gode musikkopplevelser både fra scene og sal, har blikket rettet i riktig retning, sier jurymedlem Hege H. Liadal, Kulturpolitisk talskvinne (A).

- Å gi barn og unge gode  musikkopplevelser og også mulighet for selv å være aktive musikkutøvere er viktig for den enkelte og for fellesskapet. Gleden over å mestre alene og sammen med andre er uvurderlig. Kommuner som bidrar til dette fortjener honnør, sier jurymedlem Åse Vigdis Festervoll, generalsekretær i Norsk kulturforum.

Prisen som «Norges musikkommune» deles ut på Norsk musikkråd sitt Musikkting på Hamar 30. mai 2015. Vinnerkommunen vil motta et diplom og 50.000 kroner som skal brukes på et musikktiltak i kommunen. Norsk Tipping bidrar med 25 000 av pengepremieren til vinnerkommunen.

- Vi er veldig glade for at Norsk Tipping er med på kåringen av hvilken kommune som er Norges beste, sier Halvard Kausland.

Juryens begrunnelse

Om de tre finalekommunene (i alfabetisk rekkefølge) sier juryen følgende:

 

 

 

 

Juryen består av:

Det er en selvstendig jury som utpeker de nominerte og kårer vinnerkommunen. 

Juryen for 2014 har bestått av: Halvard Kausland, styreleder i Norsk musikkråd (Horten), Hege Haukeland Liadal, Stortingsrepresentant, familie- og kulturkomiteen, Arbeiderpartiet (Stavanger), Arne Moslåtten, tekstforfatter og medlem i Hellbillies (Ål), Åse Vigdis Festervoll, generalsekretær i Norsk kulturforum (Asker), Erik Bjørhei, seniorrådgiver i Ung i kor (Oslo/Tønsberg) og Else Outzen, daglig leder i Møre og Romsdal musikkråd (Molde).

Om kåringen: «Norges musikkommune 2014»
Norsk musikkråd ønsker med prisen å berømme musikkvisjoner i kommunene og synliggjøre gode eksempler på hva det er mulig å få til. Stavanger kommune fikk prisen da den ble delt ut for første gang i 2013. Alle kan komme med forslag til gode musikkommuner. Kåringen skjer i samarbeid med Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner, fylkesmusikkråd og lokale musikkråd. Vinnerkommunen vil motta et diplom og 50.000 kroner fra Norsk Tipping og Norsk musikkråd, som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

Om Norsk musikkråd
Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon for det frivillige musikklivet i Norge og som arbeider for hele musikklivets interesser. Organisasjonen har 150.000 medlemmer i alle musikksjangre. Norsk musikkråd vil at alle skal ha tilgang til å oppleve og utøve musikk.

For mer informasjon, bilder eller intervju, kontakt:
Juryleder Halvard Kausland, mob: 907 91503.

Daglig leder i Norsk musikkråd, Magnar Bergo, mob: 906 79 067.
Pressekontakt Monica Larsson, Kulturmeglerne, mob: 9702 2420.

Tips en venn om denne
Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Akershus musikkråd
Telefon: 63 81 53 65
E-post: akershus@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART