Musikk i fengsel og frihet på KRUS-konferansen i Oslo

Skio og Splif foran informasjonsstanden til Miff. Her framføres "Man er hva man er" til begeistring for et stort publikum i gymsalen på KRUS!
Foto: Embret Tangen Rognerød

Miff var til stede under åpningen av årets Faget i fokus-konferanse onsdag 6. juni, som fant sted i lokalene til Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS) i Oslo.
Arrangementet holdes i samarbeid med Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF), og er spesielt rettet mot ledere, fagansvarlige og samarbeidspartnere i fengselsomsorgen. Konferansen ble arrangert for første gang i 1999.


Initiativtakerne ønsket i år å invitere til debatt rundt tilbakeføringsgarantien, og hvordan fengselsomsorgen kan bidra til å bedre forholdene for innsatte etter løslatelsen.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo var blant innlederne under konferansen, som hadde 159 påmeldte deltakere.Musikk i fengsel og frihet stilte med egen stand, der interesserte kunne få vite mer om prosjektene og tilbudene våre. Rapduoen Skio og Splif, som har deltatt i opplæringstilbudet ved Oslo fengsel, fremførte egen musikk under arrangementet.

I slutten av juni lanserer duoen nettstedet www.skio.no, der de planlegger å legge ut låtene fra sitt nye album "Sperra inne", som i sin helhet er innspilt i fengselet.
- Nå satser jeg 100% på musikken framover, sier Splif, som fortalte publikum at han hadde satt stor pris på å være en del av Miff-opplegget under soningen. - Jeg hadde aldri stått på stand eller deltatt på noe sånt hvis det ikke var for Miff!

Av Embret Tangen Rognerød

Hør Splif: "Hang on"

Ny video med Splif og Me Maria, produsert i Oslo fengsel 2012

Musikken er laget i fengsel - og sier rett ut hvor vanskelig det er å være innesperret.
Foto: Embret Tangen Rognerød

Oppdatert:
av Mari Tangen


Kontakt oss

Musikk i Fengsel og Frihet
Musikkens studieforbund
Telefon: 22 00 56 00

E-post: miff@musikk.no

Postboks 4651, Sofienberg, 0506 OSLO
besøksadr: Trondheimsvn 2, inng J/K (inng. Herslebs gt)

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART

MSF er tilknyttet