Nyheter  Tirsdag 27. juni 2023

Stor suksess med sommerkurs

Sommerferien er lang i fengsel. Alle vanlige aktiviteter settes på pause. Noen heldige damer og menn i Bergen fengsel fikk derimot en skikkelig vitamininnsprøytning.

Venja Bente Mari og Kjersti utenfor Bergen fengsel

De erfarne musikkterapeutene fra Bredtveit fengsel, Venja og Bente-Mari, tok i juli turen til Bergen fengsel. Der skulle de holde sommerkurs sammen med fengselets faste musikklærer, Kjersti Elvås.

Avdelingsleder for skolen i fengselet, Knud-Erik Gissel, var strålende fornøyd med opplegget

– Lærerne fikk satt i gang gode prosesser og etterhvert så vi at mange av de innsatte hadde et selvstendig driv til å jobbe på egenhånd.

Nå skal jeg øve 10 minutter hver dag i sommer

innsatt i fengselet

Bandet spilte klassiske låter som Black magic woman, Summertime og Livet er for kjipt. Det er sanger med passende tekster for å få uttrykt lengsler såvel som frustrasjon.

Høydepunktet for gutta i bandet var allikevel å jobbe med en av deltakernes egen låt "Stakkars Svein".

Avd D Bergen

Avdeling D er en avdeling for lavere sikkerhet i Bergen fengsel. Her bor kvinnene.

I Avdeling D soner kvinnene i Bergen fengsel. Her fikk damene øvd seg på samspill i band, litt kor og de fikk vist noen gitartriks. Sangene som skapte god stemning i dameavdelingen var klassikere som Fever, Rolling on the river, Killing me softly, Whats up og å leke med blues

– For å komme litt i gang med å lage tekst til musikk bruker vi en basic blues. Det er enkelt og litt morsomt. Vi kan la tankene flyte fritt og synge de ordene som bare passer inn der og da, plutselig så har vi begynnelsen på en tekst vi kan bruke til en sang, forklarer Nilsen.

Venja og Bente Mari med paraply i Bergen

Når både kvinnene og mennene kunne holde konsert allerede to dager senere var både mestringsfølelsen og stoltheten til å ta og føle på.

– De snakket om det gode samholdet i gruppa. Ved å lage noe sammen kom de ut av det harde skallet som de ellers bærer bak murene. Noen påpekte hvordan det både dempet uønskede tanker og forsterket de gode følelsene, og flere sa rett ut at det var gøy, sier den tilfredse skolelederen, Knud-Erik Gissel