Nyheter  Mandag 2. desember 2019

Bokslipp med Venjas Harem på lerretet og scenen.

Sub Scene var stappet av forventingsfulle publikummere når Venja og haremet hennes viste film og spilte konsert på boklansering.

Toner fra en celle - rollup

Fredag 28. november ble det invitert til et "kinderegg" av en lanseringsfest for musikkboka "Toner fra en celle". I boka byr forfatterne Venja Ruud Nilsen og Bente Mari Mortensen på musikalske historier fra arbeidet deres tiknyttet Bredtveit fengsel- og forvaringsanstalt. Det er en nydelig samling sanger, skrevet av innsatte som forfatterne har jobbet med i sin tid i fengselet. I boka rammes sangene inn av historier og opplevelser knyttet til sangen og sangens skaper.

Venjas Harem lilla lys

I tillegg til å lansere sin egen bok kunne også Nilsen og Mortensen skilte med eget band, Venjas Harem. Bandet med tidligere innsatte fra Bredtveit har de ledet i snart tjue år. De leverte en konsert på imponerende høyt nivå og det var både en stram regi og bra lysshow.

Bente med gitar og mikrofon

Bandets medlemmer har varierte bakgrunner fra kriminalomsorgen; gjennom dedikasjon til bandet og oppfølging av musikkterapeutene Venja og Bente Mari har de fått et fast holdepunkt i livet som har hjulpet dem å holde seg ute av fengsel. Dette er også bakgrunnen for at bandet er dokumentert i filmen "Fanget i friheten". Det er en tåredryppende film om tragiske skjebner og deres vei tilbake til et normalt liv, med musikken som terapi og bandet som limet i hverdagen.